Marianne og Liffe på besøk


Marianne oG Liffe på besøk

På tirsdag den 5.mars  hadde vi besøk av Marianne Løge og Leif Gerhard Andersen for å fortelle om sitt engasjement og arbeid i Arendals- kulturen. Radarparet har mange jern i ilden og maken til dugnadsånd er det ikke mange som kan vise til.

Granerevyen, Arendal Musikkteater og Arendal Barne- og ungdomsteater

Leif Gerhard Andersen, eller Liffe som vi kjenner han som har i mer en 20 år lagt ned et stort arbeid for Arendals kulturliv. Først som nestleder i Hovedutvalg for kultur og bystyremedlem for Høyre 1995-99 hvor han var involvert i arbeidet med det nye kulturhuset. Så har han holdt liv i Granerevyen helt siden 1995, snart 30 år, hvorav 25 år som revysjef. 

Marianne Løge har vært aktiv i teatermiljøet i godt over 40 år. Den dyktige instruktøren har hatt ansvaret for alt fra små produksjoner på Kilden til store produksjoner på utearenaer og på Arendal Kulturhus. Hun har og erfaring fra Arendal kulturskole, og har jobbet med barn og ungdom i flere ulike teaterproduksjoner.

 I dag er paret ansvarlig for Granerevyen, Arendal musikkteater og Arendal Barne- og ungdomsteater. I tillegg har de etter hvert startet Kulturstua.

Granerevyen ble etablert i 1924 og «still going» etter 100 år.  Her er det bilde av de legendariske «Alf og Meidel».

Vi fikk høre om Granerevyens historie fra starten, gjennom ulike tider og dagens status. De fortalte oss om alle de store oppsetningene de seneste årene på Arendal Musikkteater og Arendal Barne- og ungdomsteater. Vi fikk innblikk i hvordan de jobber og tenker rundt hva som skal settes opp av forestillinger.  

Selve forestillingene er gjerne ikke så mange dagene, men det ligger et enormt arbeid i året og måneder før hver premiere. Planlegging, auditions, masse øvinger og ikke minst kulissene som de stort sett produserer selv unikt til hver forestilling. Selv under pandemien med strenge regler klarte de å gjennomføre øvinger ved hjelp av små grupper som var koblet sammen på nett. Mange kulturinteresserte mennesker i byen vår er involvert i alt fra sying av kostymer, sminke, bygging av kulisser, musikere og skuespillere for at alt skal klaffe når dagen er der.

Det aller meste er ren dugnad og betalingen er engasjement, felleskap og mestring.

Det å lage kulisser til de enkelte forestillingene er et stort arbeid. Her får kreativiteten utløp. 

Mange både bak, under og på scenen under forestillingene. 

Dugnadsånden er på topp. Under pandemien sydde gjengen grå setetrekk til halve salen for at man kunne overholde avstandsreglene. Alt var dugnad.

Kulturstua – en kulturfabrikk

Paret var initiativtakere til foreningen Kulturstua, først i de gamle lokalene til Arendal Handelsstands Forening, for så å overta den gamle Eikås butikken på Grasåsen. Kulturstua er i dag base for Granerevyen og Arendal Musikkteater, og leier også ut lokaler til andre foreninger og kulturaktører. Så man kan vel si at lokalene er i ferd med å bli en liten kulturfabrikk hvor det øves, bygges, syes og gjør alt som skal til for å lage godt gjennomarbeidet kultur.


Kulturstua hvor det øves, bygges, syes og gjør alt som skal til for å lage godt gjennomarbeidet kultur.


 

«Ungen» av Oscar Braaten – 18-20 april – løp og kjøp

I 2012 startet Marianne og Liffe Arendal Musikkteater, sammen med Leif-Rino Müller som musikalsk leder. På imponerende kort tid har musikkteateret tatt store kunstneriske steg. De har satt opp store og krevende forestillinger som ”Bør Børson”, ”My Fair Lady” , ”Sweeney Todd” og ”Trollmannen fra Oz”.  Alle forestillingene har vært godt besøkt og har høstet mange lovord fra både kritikere og publikum. Denne våren er det «Ungen» som er satt opp og ryktene sier at mye av handlingen er lagt til Arendals historie. En spennende vinkling som man bør få med seg!


Billetter selges på Arendal kulturhus: https://www.arendalkulturhus.no/program/musikalen-ungen/


Vi takker Marianne og Liffe for et fint foredrag og det store engasjementet sin de legger ned for kulturen i Arendal. Vi trenger ildsjeler i byen vår!