PROSJEKTER / UNGDOMSUTVEKSLING

UNGDOMSUTVEKSLINGEN

Arendal Rotary Klubb er meget aktiv innen Rotary International med 1 års ungdomsutveksling (der finnes flere programmer i tillegg). Denne utvekslingen er for et skoleår for ungdom mellom 16 og 18 år. Utvekslingen foregår med mange land i Europa, USA, Canada, Argentina, Brasil, Ecuador, Peru, Australia, New Zealand og enkelte land i Asia.

Systemet fungerer slik at Rotary klubben sender en student ut, og må da motta en tilbake. For hver student klubben sender må det ordnes med vertsfamilier for en innkommende student. Det betyr at en familie som skal sende ut en student må påta seg å være vert for 3 opphold på ca 3,5 måneder hver for fremtidige innkommende studenter. 

Rotarys tilbud er vesentlig rimeligere enn tilsvarende systemer for studentutveksling. I tillegg får våre studenter litt lommepenger fra den klubben som mottar dem. For tiden er det ca kr 600 pr måned. I tillegg til det økonomiske er Rotarys tilbud meget sikkert og trygt med kontinuerlig oppfølging av den enkelt student med rådgivere i tillegg til vertsfamilier. Rotarys verdensomspennende organisasjon er en sikkerhets garanti i seg selv for de utsendte studenter. 

Prisen for et år vil variere avhengig av hvor langt studenten skal reise, men man må regne med alt fra kr 15.000 til kr 35.000 pluss lommepenger. Mange av de aktiviteter som gjennomføres for studentene mens de er ute blir dekket av Rotary. 

Søknadsprosedyrene er relativt omfattende med erklæringer fra både skole, lege og tannlege. Søknadsfristen er på senhøsten et år for å kunne reise ut i august i det påfølgende året.

Rotarys studentutveksling er et meget godt tilbud til ungdom over hele verden. Hver enkelt klubb som deltar sender ut studenter fra sitt nærdistrikt. 

Der finnes mye mer utfyllende informasjoner om studentutvekslingen, men hvis du er interessert kan du sende en mail til: rrtastel@online.no og så vil du få tilsendt det du trenger for å få vite mer, eventuelt et søknadsskjema og deretter muligens ha mulighet for å bli en ambassadør for Arendal Rotary Klubb, Arendal og Norge.

Arendal Rotary Klubb har hatt 10 utreisende studenter de siste årene.

For nærmere informasjon, se følgende linker:

http://www.rotary.no/?pageid=244

https://www.rotary.org/en/get-involved/exchange-ideas/youth-exchanges

Sosiale medier

Meeting info

Venue: Arendal Seniorsenter
Address: Nedre Tyholmsvei 7
Postal Code: 4836
City: Arendal
Country: NO
Day: Torsdag
Time: 18:30:00
Language: no

Read morerotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...