Klubbmøte

Dagens 3-minutter hadde Asbjørn Ølnes, som gav en beskrivelse av de 3 raskest voksende forretningsområder.

Påstand: Alle individer er in business, bl.a. de nye pensjonsregler fra du er 13, men Ikke alle har oppfattet det slik. Alle investerer i læring for å tjene mer, dette er det kunden betaler for, og vi bytter tid for penger, eksempler: advokater, leger og andre som driver business for seg selv. Men de kommer i tidsklemma fordi er det begrenset antall timer i døgnet, dette kan kalles for åpen soning - du er låst til kunden mange timer pr uke og skatt skal betales.

95 % av befolkningen er i denne gruppen. De siste 5 % lever av avkastningen av tid og penger. Kombinasjonen av Internett business, nettverksbygging (network marketing) og franchise vil være viktig, da blir service og oppfølging en avgjørende suksessfaktor. Lære, gjøre og lære bort blir mantra for trinnvis utvikling.
Eksponentiell utvikling i flere nivåer medvirker til at nettverket vokser. Vi ser mange bevis på at dette kan fungere i praksis, men de som er flinkest til å lære andre har størst suksess. 
 
Fortet SMS - Samhold Mestring Styrke

Deretter fikk Rolf Josephsen anledning til å gi en orientering om Fortet SMS - Samhold Mestring Styrke. Prosjektet har utgangspunkt i Fortet på Hisøy og Hisøy idrettslag. Det er en stor utfordring når det gjelder hverdagsintegrering av flyktninger. Utfordringen består i transport - for å få barn og ungdom ut på de arenaene som andre barn befinner seg. Flyktningene er spredt rundt i kommunen og de må få transport til aktivitetstilbudene. Det trengs også en voksen "mentor" for å komme seg ut.
 
Det er derfor utviklet en transport-/aktivitetsapp. Dette tilbudet kan enkelt gi hjelp til endring i et livsløp som er i negativ utvikling, det viktigste kan være å bidra til at de som trenger det kan komme ut i aktuelle aktivitetstilbud. Dette gjelder ikke bare flyktninger, men også svake grupper i samfunnet.

App-løsningen krever litt struktur fra brukeren, og gir en enkel og god oversikt over oppdragsbehov og formidling av frivillige transportører. En binder seg ikke opp til noen faste oppdrag, men kan melde seg til tjenesten når det passer. Det trengs et korps av frivillige sjåfører som har lyst til å gjøre en samfunnsviktig jobb, her må en stille opp ut i fra hjertet og fordi en bryr seg om medmennesker.

Stort sett er oppdragsbehovene på ettermiddag og kvelder. Hvert oppdrag varer ca. 1 time med transport fra hjem til aktivitet og retur. Det er viktig her å skape trygghet og voksenkontakt. De som er interessert kan melde sin interesse, men prosjektleder må godkjenne nye sjåfører som ønsker å bidra. Appen heter FortetSMS, mer info finnes på fortet.no. 

Det kan gis en opplæring i appen, og også hvordan en best kan forholde seg til den som skal kjøres og få til en god integrasjon. Det finnes en Facebook-gruppe for sjåfører. Det ligger også noen instruktive filmer på YouTube.
 
Under klubbmøtet drøftet vi muligheten for Rotary til å bli med og utvikle dette konseptet videre som et lokalt prosjekt, men med muligheter for at dette kan vokse til også å omfatte andre Rotary-klubber i Norge. Nedenes Rotary klubb er positive og stiller allerede opp med noen interesserte sjåfører.


 
Klubbmøte

March 8, 2018

Klubbmøte

Dagens 3-minutter hadde Asbjørn Ølnes, som gav en beskrivelse av de 3 raskest voksende forretningsområder.

Tilbake til toppfotball

January 18, 2018

Tilbake til toppfotball

Dagens foredragsholder var Bård Sterk-Hansen som er daglig leder i Arendal fotballklubb.

Bidrag julen 2017

January 9, 2018

Bidrag julen 2017

Gi drømmen en sjanse-billetter og julegaver

Årsmøte

January 4, 2018

Årsmøte

Vi hadde årsmøte helt i starten av 2018. der vi gikk igjennom diverse saker.

Bedriftsbesøk hos Sparekassa

December 21, 2017

Bedriftsbesøk hos Sparekassa

Banksjef Per Olav Nærestad tok imot oss i Arendal og omegn sparekasse.

Takk for en hyggelig julefest

December 5, 2017

Takk for en hyggelig julefest

Takk for en hyggelig julefest sammen med Nedenes Rotary. Vi koste oss på Arendals bryggeri.

Innblikk i fremtidens bussverden

November 23, 2017

Innblikk i fremtidens bussverden

Tom Terjesen fra Tromøy gav oss et innblikk i fremtidens bussverden denne torsdagen.

Foredrag med Arendal Næringsforening

November 9, 2017

Foredrag med Arendal Næringsforening

Morten Haakstad besøkte oss på Tyholmen denne torsdagen, og 3-minutteren var med Rune Fensli.

Klubbmøte i Arendal Rotary

November 2, 2017

Klubbmøte i Arendal Rotary

Kvelden var et ordinært klubbmøte, med diverse orienteringssaker på agendaen.

Informasjon om Bytage

October 26, 2017

Informasjon om Bytage

Dagens foredragsholder Ove Trøen holdt en presentasjon over prosjektet BYTAGE.

Sosiale medier

Meeting info

Venue: Arendal Seniorsenter
Address: Nedre Tyholmsvei 7
Postal Code: 4836
City: Arendal
Country: NO
Day: Torsdag
Time: 18:30:00
Language: no

Read morerotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...